Miten selvitä joulun yli ilman omantunnon tuskia?

Sieltä se joulu tekee taas tuloaan ja monet odottavat sitä innoissaan. Joillekin joulu on kuitenkin stressaavaa aikaa, mitä sen ei todellakaan kuuluisi olla. Mietitään, mitä kaikkea voi syödä vai voiko mitään ja mitäs nyt tapahtuu, kun pitäisi sukuloida eikä lähteä salille? Joulu on kuitenkin kerran vuodessa ja elämä on tehty nautittavaksi, joten suosittelemme ottamaan siitä kaiken irti.

Jos ei kuitenkaan halua vetää joulun aikaa ihan överiksi, niin syömiset voi hoitaa myös järkevästi niin, ettei siitä koidu mitään omantunnontuskia. Joulupöydistä löytyy vaikka mitä hyviä vaihtoehtoja koota se oma lautanen ja niin monta kertaa ei tarvitse välttämättä santsata, että maha tulee kipeäksi. Myöskään suklaata, torttuja tai pipareita ei tarvitse montaa syödä, että pääsee kuitenkin siihen joulun fiilikseen. Jos kuitenkin tuntuu siltä, että joulu ei ole samanlainen ilman sitä ruokaa, niin syö ihan rauhassa ja nauti. Mikään ei mene pilalle päivän tai parin muutoksilla ja välipäivinä kerkeää jo palaamaan niin sanotusti ruotuun, jos siltä tuntuu.

Monella myös liikkuminen jää vähemmälle joulun takia, koska monet kiertävät eri paikoissa eikä ole välttämättä aikaa tai edes halua treenata ja se on ihan hyväksyttävää. Joulun aika on hyvä käyttää lepoon ja rentoon liikkumiseen ja hyödyntää mahdolliset vapaat esimerkiksi perheen tai läheisten kanssa liikkumiseen lenkkien muodossa. Voi myös venytellä ja huoltaa kehoa tai tehdä vaikka kotona jonkun pienen jumpan, jos ei salille jaksa lähteä, mutta intoa liikkumiseen löytyy.

Kuntokeskus K&M toivottaa kaikille erittäin onnellista ja mukavaa joulua ja loppuvuotta, katsotaan mitä kaikkea keksitään ensi vuonna!

Ps. jos pukinkonttiin mahtuu vielä, niin K&M tarjoaa liikuttavia lahjoja!

«
»