Treenileiri Turkin Alanyassa

Ensimmäinen K&M:n treenileiri on nyt takana ja päällimmäisenä mielessä on ikimuistoinen viikko.

Meidän valmentajien matkassa mukana oli kahdeksan eri lähtökohdista tulevaa ja erilaiset tavoitteet omaavaa treenaajaa. Kaikkia yhdisti vahva treenitausta, halu treenata kovaa sekä rautainen asenne. Matkan startatessa Helsinki-Vantaan lentokentältä tuntui siltä, kuin tämä porukka olisi tuntenut toisensa jo kauemminkin. Juttua riitti ja innostus oli käsin kosketeltavissa. Perillä Turkin Alanyassa olimme myöhään sunnuntain ja maanantain välisenä yönä ja leiriläiset painuivatkin saman tien hotellilla pehkuihin ja valmistautumaan seuraavan päivän treeneihin.

Hotellimme TUI Family Life Pascha Bay sijaitsi noin 10 minuutin ajomatkan päässä Alanyan keskustasta, rauhallisella paikalla oman rannan äärellä. Matkaamme sisältyi All Inclusive eli kaikki ruoat ja juomat hotellilla olivat maksuttomia. Aamiainen, lounas, välipalat ja päivällinen sekä kaikki päivän aikana nautitut virvoitusjuomat olivat kätemme ulottuvilla. Voin varmasti puhua kaikkien leiriläisten puolesta, että olimme jokainen positiivisesti yllättyneitä buffet-ravintolan ruokien monipuolisuudesta sekä herkullisuudesta. Tarjolla oli salaatteja joka lähtöön, jokaisella aterialla laadukkaita proteiinin lähteitä sekä herkkusuille myös jälkiruokia. Vaihtoehtoja oli niin paljon, että aina kun ajattelit maistavasi vähän tuota ja vähän tuota, niin lautanen olikin yhtäkkiä kukkurallaan. Nälkää ei siis tarvinut nähdä! Oli myös äärettömän helppoa loikoilla päivät altaalla, kun vesipulloja sai joka nurkalta ja näin ollen oli helppoa pitää huolta nesteytyksestä.

Treenasimme leirillä kerran päivässä eli viikkoon mahtui kuusi kovaa salitreeniä. Meillä oli koko viikon oma kuljettaja ja tila-auto käytössä, jolla matkat keskustassa olevalle salille taittuivat näppärästi ja juuri aikataulujen mukaan. Sportsland Gym toimi meille hyvänä treenipaikkana ja etenkin pääsääntöisesti aamuaikaan treenatessa, saimme olla salilla melko rauhassa. Heti alusta asti koko porukka näytti ihailtavaa asennetta ja sisua toinen toistaan kovemmissa treeneissä. Hiki virtasi ja jokainen antoi kaikkensa! Oli kovia suoria sarjoja voimapainotteisesti, supersarjaa, tiputussarjoja, rest-pausea, kiertoharjoittelua… Monipuolisesti erilaista! Kuulemma siellä enkkojakin paukuteltiin, hienoa!

Aamutreenien jälkeen meillä oli päivät aikaa tehdä kukin mitä halusi. Osa otti aurinkoa altaalla, kävi uimassa meressä ja laskemassa vesiliukumäkiä, kun taas osa porukasta kävi shoppailemassa tai turkkilaisessa saunassa, hamamissa. Kävimme myös koko porukka yhdessä katsomassa nähtävyyksiä ja olimme myös päivän kestävällä veneretkellä merellä. Muutaman iltana kokoonnuimme porukalla rannalle keskustelemaan ja jakamaan ajatuksia eri aiheista; treenaamisesta, ravinnosta sekä motivaatiosta. Valmentajien pohjustettua aiheet, saimme antoisia keskusteluita aikaan ja uskon, että jokainen oppi toisiltaan jotakin.

Summa summarum; meillä oli erittäin onnistunut treenileiri. Pystyimme tarjoamaan leiriläisille sitä mitä he olivat tulleet hakemaankin, sekä myös me valmentajat olemme nyt monia kokemuksia ja hauskoja hetkiä rikkaampia. Mikä parasta, kovien treenien ja uuden oppimisen lisäksi, kaikki saivat kasan uusia ystäviä.

-Samuli & Kia

«
»