Salin esittely ja siellä käyttäytyminen

Nykyään kuntosalilla treenaaminen on monille arkipäivää ja siellä näkee paljon erilaisia ihmisiä. On nuoria ja vähän vanhempia, kisaajia sekä ihan aloittelijoita ja jokaisella heistä on ihan yhtäläinen oikeus käydä kuntosalilla. Monelle kuntosali on kuitenkin ihan vieras paikka, jonka takia päätin esitellä meidän tilamme ja kuinka siellä kuuluisi käyttäytyä, jotta ensimmäistä kertaa ovista sisään astuessa ei joudu ihan vieraaseen paikkaan.

 

Salimme vastaanottotiskit ja sohvat, joilla voi rentoutua treenin päätteeksi.

 

Salin laitteistoa. Melkein jokaista löytyy ainakin kaksi kappaletta ruuhkan estämiseksi.

 

Toiminnallinen tila.

 

Vähän erikoisuuksia. Laaja lisäravinnevalikoima, lapsiparkki, solarium sekä naisille sauna ja poreallas.


Monella kuntosalilla on samanlaisia “sääntöjä” eli kehotuksia, joiden avulla jokaisen treenaaminen sujuisi mahdollisimman helposti ja mukavasti. Näitä asioita ovat esimerkiksi:

  1. Anna toisille rauha treenaamiselle
  2. Laita painot ja muut tarvikkeet aina paikoilleen, jotta muut asiakkaat löytävät ne helposti ja sali pysyy siistinä
  3. Ääntä saa kuulua, mutta liiallinen huutaminen häiritsee muita
  4. Pyyhi laitteet käytön jälkeen, etenkin jos hikoilet paljon
  5. Supersarjoja ja kiertoharjoittelua saa tehdä, mutta niiden aikana ei saa varata törkeästi montaa laitetta vain omaan käyttöön. Muutenkin jos pidät pitkiä taukoja, laitteilta olisi hyvä nousta siksi aikaa ylös, että muut voivat niitä välissä käyttää
  6. Treenikengät ovat tuki- ja hygieniasyistä käytännölliset
  7. Älä pudottele painoja kovaa maahan, vaan raskaidenkin treenien aikana painot voi laskea alas kevyemmin

Aina salilla pitää muistaa se, että kaikki ovat erilaisia. Itsensä vertaaminen muihin ei ole kenellekään hyväksi ja toisten arvosteleminen aiheuttaa vaan pahaa mieltä. Muiden tekemistä saa totta kai seurata ja ottaa niistä vaikka vinkkejä, mutta arvosteleva tuijotus vaan ahdistaa. Kuntosalille tulo ei pitäisi tuntua ahdistavalta vaan siltä, että sinne on kiva mennä. Jokainen on tervetullut lähtötasosta tai osaamisesta riippumatta. Kuntosalilla voi aina tulla kysymään myös muilta apua, joko henkilökunnalta tai kanssatreenaajilta.

«
»